www.lokalmagasinet.no INNENFOR BYPORTEN | Og så parkerer vi litt på Skjæret Ti. 26. mai 2020
MenyOg så parkerer vi litt på Skjæret

Publisert 29.04.07
(LM
) Parkering i Son er ikke lenger den varme poteten som det var, da politikerne tredde avgiftsregimet ned over sentrum og et rasende folk. Noen konsekvensanalyse var knapt på tale, her heller. For det trengtes penger, og det fort.

Men noe særlig penger blir det ikke av det. Bilistene parkerer helt andre steder enn på¨de avgiftsbelagte plassene dersom det er mulig, i stedet for f.eks. på "Bankplassen" (bildet t.h., fra en tilfeldig valgt, vanlig ettermiddag medio april 2007).

Det parkeres nå "overalt", fra fortau til boligveier og bakgårder.

Den eneste, smale fortaustrekningen i Son sentrum, langs Woldegården og Stoltenberggården i Storgata, er nå som regel blokkert av en til tre parkerte biler på dagtid. Ingen bryr seg. Men det gjør vi!

Og nå parkeres det også på Skjæret med den garntørka i Sonskilen (bildet øverst), en del av domenet til Son Kystkultursenter. Gælja, som den heter lokalt.

Stygt og trist er det, og det burde heller ikke være nødvendig, for der borte er det vel plass nok andre steder borte ved båthavna. Men det blir kanskje for langt å gå ...

Lengre og lengre opp på gresset kryper parkeringen på Skjæret. Tar du den, så tar du den. Som tilfellet er for mangt og mye annet i Son sentrum
– og i Sonskilen forsåvidt ...  Også på andre steder, som på "Kiwiplassen" (bildet t.h.) tyter bilene utover sitt egentlige domene.

Grenser flyttes umerkelig. Son brukes og forbrukes i et aksellererende tempo. Og lista for aksept ligger høyt. Øyeblikkets behov skal dekkes av deg
og snart av meg.

Dette er et sted som for ikke så veldig mange år siden deltok i kåringen av landets best bevarte tettsteder. Et ledd i en stor europeisk markering av de store verdiene
– de immaterielle verdiene som slike steder representerer. Og det som skjer er en politisk villet utvikling. Money talks. Bevare meg vel.

oopserver

LM-FOTO: Svein-H. Strand
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland