www.lokalmagasinet.no BILDENDE KUNST | LØVBERG: Fem fine fra Fredrikstad To. 12. des. 2019
Meny

Løvberg: Fem fine fra Fredrikstad


Publisert 03.11.10 (Reporter Svein-H. Strand) Den som nå byr ut fem malerier signert den avdøde Son-kunstneren Alf Løvberg, blant annet kirkegårdsmotivet t.v., er Thorleif J. Brønn med familie i Fredrikstad.

Maleriene har i mange år vært lagret i en gammel villa i Fredrikstad. De dukket i høst opp i forbindelse med at villaen restaureres.

Som LM-leser tok Brønn så kontakt for å få en visningsavtale.

Om han ikke var i "eliteserien", så var Løvberg utvilsomt i vår nasjonale "førstedivisjon" da han var på sitt beste.

På auksjoner i Oslo går Løvberg-malerier unna med bud på fra to-tre tusen kroner og oppover, mye avhengig av format og motiv.

LMs rolle i dette er uavhengig av salget. Som tidligere meldt har vi valgt å takke ja til henvendelsen for å presentere dette som en nyhetssak, ut fra kunstnerens lokale tilknytning.

Interessenter må nå selv kontakte utbyderen på telefon 901 50 497.

Faste LM-lesere vil vite at maleriene har vært presentert ett og ett på vår faste forsidetopp gjennom de siste ukene. Nedenfor har vi samlet fire av maleriene på rekke og rad, med bildetekster.

Alle de fem maleriene blir nå liggende her sammen med artikkelen, som en del av det tidløse innholdet i magasin-seksjonen BILDENDE KUNST.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MALERI NUMMER TO med kystlandskap som kunne være fra heromkring, men som vi tipper er fra Danmark. Kanskje er det fra hjemtraktene til hans kone Ragnhild, som var fra Jylland? Men det er samtidig litt både-og her. Norsk skjærgård i forgrunnen, danske sandstrender i bakgrunnen? Tja, Løvberg var en kreativ luring, så hvorfor ikke?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MALERI NUMMER TRE er fotomessig litt skjemmet av refleks fra blitz, men vi får likevel et brukbart inntrykk av kvalitetene. Røff norsk natur, med et tidlig menneskeinngrep for såvel framkommelighet som tilgjengelighet til naturherlighetene som markert forgrunn i det godt komponerte motivet. Skal vi si det er et litt utypisk Løvberg-motiv, men med penselføring og fargebruk som er typisk for maleren?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MALERI NUMMER FIRE med det dunkle skogslandskapet har en variant som er i privat eie i Son. Løvberg har åpenbart stått på samme sted da han sugde inn inntrykkene for senere å feste dem på lerretet hjemme i Son. Det er vanskelig å finne holdepunkter for hvor dette er, men det er nok rimelig sikkert å anta at det er enten i Norge eller i Danmark/på Jylland.
DET SISTE maleriet er kanskje det mest spennende av de fem. Et klassisk stilleben - med god frukt og gode drikkevarer. I askebegeret ligger så sannelig også en sigarett og brenner, eller har den sluknet? Det vil nok originalen vise.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland