www.lokalmagasinet.no BILDENDE KUNST | For første gang på Soli Brug, med glass Lø. 15. aug. 2020
Meny

For første gang på Soli Brug, med glassPublisert 24.11.07 (LM - PROFILER) Wenche Åkerstrøm (58) fra Oslo, i en årrekke bosatt i Son med sin familie, har fått æren av å være blant de førstegangsutstillende i årets juleutstilling på Soli Brug som åpner i dag og varer til 9. desember. Blant det som stilles ut er arbeider av to søyler i norsk samtidskunst: Victor Sparre (88, grafikk og malerier) og maleren Henrik Sørensen, som døde i 1962. 

♦ De øvrige utstillere er keramikeren Eva Dørje-Berg (79) og malerne Per Rosenberg (66) og Marianne Leegaard (47). Leegaard er den andre som her deltar for første gang på juleutstillingen.

WENCHE ÅKERSTRØM har arbeidet med keramikk og glass i til sammen 30 år.


I ALLE ÅR har hun hatt en grei agenda: Å skape noe i rause flater og format!

GLASS er tingen i dag. Allerede så snart hun begynte å ta i dette materialet, fant hun ut at det er tykt glass, ordentlig tykt glass, som er hennes materiale. Da kommer hun til med det hun liker spesielt godt: Bearbeiding i dybden av materialet. Hun går skikkelig ned i substansen. I strukturen. Der klarer hun å skape sitt eget uttrykk.

DEKOREN finnes fram for å lage i stand et gilde i det gilde. Det går mye i gull, sølv og kobber. Og det blir lekkert under hendene til Wenche!

FØRST arbeidet hun i 20 år som keramiker. Allerede de første tingene som gikk inn i ovnen ga klar beskjed: Stort skulle det være. 

TALENTET fant fort rutinen. Men lett match? Nei, vet du hva. Wenche husker dem alle sammen. De mange mislykkede arbeidene som sa ”hallo du”, da ovnen ble åpnet. Etter mye slit og spennende ventetid i håp og tro.

JA HUN HUSKER, men nedturene – skuffelsenes nedturer – de glemmer hun. Også de som kommer i dag. Noe annet nytter ikke. Så hun jobber og jobber. Det dreier seg om glede.

DET BLIR til to utstillinger i året, i Østlandsområdet. Separat og kollektivt.

Wenche har også deltatt i grupper. Nå er hun med i gruppen Spor. Der finner hun inspirasjon og et kreativt fellesskap som bidrar til at det blir moro og meningsfylt å holde det gående. Stadig på jakt etter et bedre resultat. Eller en annerledes vri på det som ble bra sist.

SOM GLASSKUNSTNER har hun arbeidet under instruktører som alle, på sitt vis, har lært henne om de sentrale ting. Ved å foredle produktene for øyet. Ved å se mulighetene i et materiale, i et utkast og i – ja i seg selv som kunstner. Ved å se og oppleve hvordan du tar steget fra bra til stadig mer bra.

HER ER INSTRUKTØRENE Wenche Åkerstrøm har arbeidet under som glasskunstner:

Detløf Tanz i 2000 og 2001
Griseldis Ellis 2004
Æsa Bjørk Thorsteinsdottir 2004
Donald R.Lckinnei 2005
Ida Løchen 2007
Vicente Ugeda Calabuig 2007

Hun har også undervist selv i noen år. Erfaringer og kompetanse samles, gjenbrukes og spres. Til nye talenter. Så sluttes kanskje ringen. Og det gror og vokser på stadig nye flekker. Kikker vi nøye på glasset, ser vi kanskje spor av Wenche.LM Artikkelservice/Svein-H. Strand. Nov. 2007


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland