www.lokalmagasinet.no BILDENDE KUNST | Endelig debuterer han Lø. 15. aug. 2020
Meny

ENDELIG DEBUTERER HAN

Publisert 23.07.05 (LM) Utenom gallerienes utstillingsprogram i sommer-Son slår fotograf Sturla Strand til med debututstilling i Birkelandgården 6.-14. august. Salgsutstillingen byr på 20 fotografier i både farger og svart-hvitt, de fleste med motiver han har funnet i Son-distriktet.

Sturla Strand, 37 år og cand.mag., har fotografert dokumentarisk i Son-miljøet siden han fikk sitt første kamera som 15-åring. Sammen med sin bestefar, amatørkortfilmmakeren Odd Birkeland, var han i 1980-årene fotograf for flere tematiske lysbildeserier fra Son, der Birkeland var ansvarlig for den kåserende tekst som bildene hadde følge av.

Siden har han år for år lagt ulike sjangre til sin fotografiske interesse og kompetanse, spesielt etter at han begynte å fotografere med digitalt kamera og etterbehandle fotografiene selv ved hjelp av dataverktøy. Han fotograferer i dag både digitalt og analogt, med ulike typer linser og med kameraer i både småbilde- og mellomformat.                             

Strand er sterkt inspirert av det klassiske sort-hvitt fotografiet, representert ved blant andre en rekke amerikanske fotografer som var aktive fra 20- og 30-tallet av. I dette ligger mange føringer mot den dokumentariske dimensjon, også i fargebildene, og ofte i kombinasjon med en rent artistisk gjengivelse av motiver han kommer over ute i felten.

Son-fotografen er fast fotoleverandør til sin fars internettsted Lokalmagasinet.no, som også fungerer som utstillingsvindu for hans rent artistiske arbeider. Han har siden juni også vært representert med en startleveranse på 20 fotografier i den store norske nettbaserte foto- og kunstbasen Fotofil.no

Debuten skulle egentlig vært som en sommerstilling for ett år siden, men ble utsatt fordi det ble for kort tid til å få stor nok bredde på arbeidene. Siden da har Strand gjort sin meny enda mer omfangsrik og variert og har kunnet velge og vrake i motiver. Til debuten er det lagt stor vekt på at bildene skal ha en bred appell både enkelvis og som en utstillingshelhet.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland