www.lokalmagasinet.no 2015 I BILDER Ti. 12. des. 2017
Meny

Flasker med litt av hvert i disse kassene, knipset en av dagene med lørdagshandel på Son torg gjennom sommeren 2015. Fotoreporter her og på det neste bildet: Sturla Strand; på de andre bildene: Svein-H. Strand

Fotoglimt fra året som var

(Publisert 11.01.16) Noen fotokavalkade fra 2015 i tradisjonell forstand er det ikke vi presenterer i dag, når vi snart er halvveis i den første måneden i det nye året. Derimot har vi brukt mye tid på å lage en miks med noen av våre mange reporasjebilder gjennom enda et år med en rad av lokale begivenheter. Fotoglimt som dokumenterer Son som kommunens fremste kulturelle senter, må det være lov å si. 

EN KOPI AV "BLÅMANN" KOM PÅ PLASS

– Jeg har solgt Morgan, Ferrari og Maserati, fabrikknye biler i luksusklassen. Vært med på utstillinger og treff i inn- og utland. Men ingenting slår det å komme til Son i "Hans Jacob Hansens gamle Opel". Det sa Hans Chr. Hallan da "Nye Blåmann" var på plass og tok soningene med storm i slutten av mai. Her er reportasjen. 

EN FLOTT VISEANGER PÅ ARBEIDETS DAG

Visesangeren Klaus Günter Escher sto for det kunstneriske på 1. mai-markeringen i Glenneparken, og ble et høydepunkt for seg. Hans sørlandsmilde framføring av i og for seg upolitiske viser, men håndplukkede på et bakteppe som favnet dagens hovedtema, traff mange i hjertet. Blant de velvalgte som ble framført med varme og innlevelse: En Erik Bye-vise som ikke ofte høres. Til reportasjen.

EN HØYRE-SELFIE MED HÅP I SEILENE


Årets andre politiske arrangement i den innbydende Glenneparken var det Vestby Høyre som sto for, i august, på partiets hovedarrangement i valgkampen. Her var det ikke bare pressens reresentanter som knipset vei. Partiet var preget av utbrytere som stilte med bygdeliste, og negative avisoppslag om ordførerkandidaten, den sittende ordfører. En Høyre-selfie med smil og håp i seilene kunne ikke skade. Sammen med ordfører John A. Ødbehr: Stortingsrepresentantene Henrik Asheim, som knipser, og i midten stortingsrepresentant og partiets fylkesleder i Akershus, Hårek Elvenes. Bildet er ikke publisert tdligere.  

EN ENESTÅENDE NASJONALDAG IGJEN


I barnetoget var det selvfølgelig Alex Johannessen som spilte stortromme i Soon Etter Frokost. Flott uniform! Lenke til flere glimt fra barnetoget (der dette bildet ikke er med).

EN UNIK UTSTILLING AV BADI-KJOLER 


Sons landskjente tekstildesigner Badi Batchelor laget dobbelt historie gjennom sommeren 2015: Hun arrangerte en historisk utstilling med et utvalg av sine historiske kjoler med mer made in Son. Til forhåndsomtalen med perspektiv helt tilbake til systua i Spinnerigården på 1960-, 1970- og 1980-tallet.

EN ANNERLEDES SOMMERUTSTILLING

Vestby Kunstforenings faste sommerutstilling i Soon Seilforenings lokaler fikk en munter vri denne gang, taket være Elfi Sverdrups oppvisning rundt omkring i lokalet med sine "lydsmykker", der hun selv sto for lyden. Til reportasjen (der dette bildet ikke står).

EN TORGHANDELSDAG BLIR REALISERT


2015 ble året da et ønske gjennom mange år ble realisert, i første omgang som en prøveordning, nemlig faste handelsdager på Son torg om sommeren. Og da desember kom: Se om det ikke også ble julemarkedsdager to lørdager på rad! Alt en pen suksess sett fra begge sider av handelsbodene. Anne Kristin Bakke, oppvokst i Son, solgte sine mektige, selvlagde sjokoladekuler i bod sammen med gitarmaker Harald Hougaard, Moss. Her kan du se hele fotoreportasjen.

EN HALLAND-PRIS TIL SOLVEIG HOMME

 

Solveig Homme (90) fikk diplom og ble æresmedlem av Hallanderiet for sine ca 40 år i og med Soon Cigar og Frukt. Til reportasjen. 

EN NY SONSBOK FRA VELLET


Det var smekkfullt på Son Kro da boka SON PÅ LANGS ... og litt på tvers, fra Soon og Omegns Vel, ble sluppet, med innledende musikkunderholdning den siste dagen i oktober. Til reportasjen. 


 

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland