www.lokalmagasinet.no - Vi hadde ikke lovhjemmel Ti. 27. okt. 2020
Meny

– Vi hadde ikke lovhjemmel til å hindre trefellingen

Fredag 25.10.13. Som svar på spørsmål om hva som skjedde rundt fellingen av de flotte bjerketrærne i Son tidligere i høst, har LM i dag fått følgende e-post fra rådmann Knut Haugestad: "Jeg har fått opplyst følgende: To bjørker stod på privat grunn. Planavdelingen og rådmannsstaben frarådet sterkt å felle dem, men kommunen hadde ikke lovhjemmel for å nekte Skagerakfisk/Fjordfisk å gjøre det. Ved fellingen var de visstnok uheldige slik at et av trærne falt over og hengte seg opp i det tredje treet som stod på kommunal grunn. Da fikk de tillatelse av kommunalteknikk til å felle det siste treet."

– Vi har ganske mange parkeringsmuligheter

Lørdag 21.09.13. Og det kjøres fortere gjennom Storgata etter at det ble enveiskjøring. Miljøgata forbi Son Kro og ved Elimparken og sør for Balstadtranga bør få opphøyde fartsreduserende felt med gatestein, sier Soon og Omegns Vel i denne omfattende gjennomgangen. 

 – Trærne skal IKKE rives, sa han!

Tirsdag 03.09.13. I fjor høst var en gruppe fra anleggets nye eier Fjordfisk og rådmannens spesialrådgiver Roald Haugberg på befaring ved fiskemottaket i forbindelse med den planlagte gangbrygga. Hakk i hæl fulgte nabo i Woldegården, arkitekt Michael Batchelor (bildet). Da spørsmålet om framtiden for trærne kom opp, svarte Haugberg: - Det kan du ta helt med ro. Disse trærne skal ikke rives! Dette forteller Michael Batchelor til Lokalmagasinet.no i dag. - Dette sa han til meg der nede, midt i fjeset, skriv det, legger han til. Av de fire trærne sto i alle fall den ene stammen klart i Glenneparken, altså på kommunens side av grensegjerdet. Les også: Trehuggingen sjokkerer (samleside).

Når blir det fest på nye Klubben?

Søndag 01.09.13. Overskriften speiler et allment spørsmål i det nære som i det litt mindre nære når vi tar sommer-gjester med. Vi skal prøve å finne ut av det. Etter hvert. Mange lengter etter Klubben Soon, og håper nye Klubben får med seg littegrann miljø fra det som var. Vi får se. Og dette for å melde at det er kommet flere og store bilder fra bygge-arbeidene som skrider så sakte frem. oopserver

 Langlivede byggekonflikter

 LM gjennom drøye ti år er så å si en krønike i det nære med et sterkt preg av byggesakskonflikter, tildels svært langlivede. I saker med betydelig allmenn interesse. Og ikke bare i LMs kjerneområde Son, om enn for det meste der. Vår revisjon av arkivet før domenet koples til ny publiserer, viser en stor beholdning både i politiske og administrative konfliktsaker som sådan og i tallet på artikler om disse. LES MER.

Må igjen til Fylkesmannen

I plan- og miljøutvalget ble det ja til boliger ved Son golfbane også i andre gangs behandling av reguleringsplanen, etter høringsrunden. Bare Erik Røhne (V) stemte imot. LES MER.

Innsigelse mot 16 "golfboliger"

Fylkesmannen fremmer innsigelse mot at det godkjennes 16 boliger i tilknytning til Son Golf på Stavnes (bildet). Det er tommelen ned også fra fylkeskommunen og vegvesenet. LES MER.

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland