www.lokalmagasinet.no NYHETER Ti. 14. aug. 2018
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com

FILMKVELD: ´Sons siste fisker´


FOTO: Son kystkultursenter

(14.08.18) Det er filmkveld på Son kystkultursenter onsdag 15. august. Kl. 19 viser Jørn Svendsen sin film "Sons siste fisker". Her forteller Ole Johansen om sine egne opplevelser.

Fisket var grunnlaget for næring i Son i mange år. Det er ikke for ingenting at hobbyfisking i Son har en aura som gamlegutta forteller om både titt og ofte. Og når makrellen kommer,er det ikke måte på hvor mye som blir dratt om bord i en kort morgentime. Hjertelig velkommen. Kafeen er åpen.

Son kystkultursenters venner. Styret

LES OGSÅ.

Utemøbler fjernet I LØPET AV NATTA

(13.08.18. Oppdatert 15:28)) (Reporter Svein-H. Strand) De kom som tyver om natta og fjernet alle møbler i utearelet på Café Oliven. Det var natt til fredag at far og datter i Holløkken Holding AS gjorde "rent bord" i Olivenlunden. I løpet av relativt kort tid, muligens sammen med hjelpere, var møblene lastet inn i biler og kjørt bort.

► En leieboer i gården våknet av støy, så hva som skjedde og varslet gårdeier Shaker Sabedzadeh som nå bor på Sjøhagen i Moss. Det skal også ha blitt fjernet noe inventar i cafélokalene, etter det LM har grunn til å tro.

Med dette har drakampen om det konkursrammede utestedet utviklet seg til full konfrontasjon mellom Holløkkens på den ene side og gårdeier og tidligere innehaver på den andre siden.

Det hele er blitt advokatmat, og en redegjørelse om status kan ventes om et par dager, etter det LM får opplyst i formiddag. 

► SVARER IKKE. Geir Holløkken og Charlotte Holløkken er bedt om å kommentere denne saken, men svarer ikke på henvendelsen.

Nytt tusentall for besøket er passert!

(09.08.18) Sosiale medier (to Facebook-sider og Twitter-kontoen LMExtra) bidrar sterkt med å sende stadig flere lesere til interessant stoff fra fortid og nåtid i Lokalmagasinet.no. I går 8. august ble en ny milepæl nådd. Da så vi for første gang et dagsbesøk på over fire tusen! Nærmere bestemt 4364, ifølge serverloggen.

► Den gamle rekorden var fra 4. juni, da det var 3974 "vellykkede forespørsler til serveren", som det heter på fagspråket. Nettstedet har nådd et stadium der det oftere enn før vil være ekstra høye besøkstall på dager med gode nyhetssaker. I det siste har vår dekning av Café Oliven-saken vakt stor interesse.

Men månedstallene og gjennomsnittlig dagsbesøk vil som tidligere være det viktigste parameteret. Og som tidligere fortalt: Også her faller rekordene. Med få unntak: Måned for måned. En kraftig stimulans i en periode med store utfordringer, ikke minst når det gjelder å få implementert den nye WordPress publiseringsløsningen. Det er nå et år siden denne ble innkjøpt og utprøvingen satt i gang.

Holløkken Holding AS: Null i inntekt og over 5 mill. underskudd i 2017

(07.08.18.) Holløkken Holding AS, som tok mål av seg til å få ny drift ved konkursrammede Café Oliven, hadde i fjor null i driftsinntekt og hele 5.756.000 kroner i underskudd før skatt. Det går fram av det godkjente driftsregnskapet for 2017 som er registrert i Brønnøysund-registrene, datert 4. august. LES MER PÅ SAMLESIDE OPPRETTET I DAG.

Og her er Shakers Oliven Holding AS

(06.08.18) I tillegg til de øvrige selskapene som er "oppe og går" med forankring i Café Oliven: Her er Oliven Holding AS som gårdeier og tidligere innehaver Shaker Sabedzadeh stiftet i juni 2016. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Geir Holløkken styremedlem i det nye selskapet Oliven AS

(06.08.18) I det nye selskapet som søker serverings- og skjenkebevilling for ny drift ved Café Oliven, er Geir Holløkken oppført som styremedlem. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Nytt AS søker om Oliven-bevillinger

(03.08.18.) Et nystiftet aksjeselskap, Oliven AS, med adresse Osloveien 486, 1555 Son, har 25. juli søkt serverings- og skjenkebevilling for Café Oliven. Daglig leder og styreleder er Anne-Helene Rask Arnesen. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Tre toppmåneder på rad!

(01.08.18) Til tross for et halvt døgns nedetid, endte LM-besøket i juli over 2000-tallet i gjennomsnitt per dag for tredje måned på rad. I mai ble det satt ny dagsrekord med 2070 besøk i snitt. Men så kom juni med 2131 i snitt og opptil 3974 som besøkstall en enkelt dag.

Ill.foto: Stock.exchng

► Juli endte med 2006 besøk i snitt per dag og med 3675 som beste dagsresultat.

Dette er vel å merke de tre beste månedene vi har hatt siden det første hele driftsåret, i 2003.

► Et interessant trekk er at det stadig oftere er dager med over 1000 unike besøk (første besøk for dagen fra en og samme IP-adresse). LES MER.

 

"Forholdet er henlagt"

(24.07.18) Øst politidistrikt har henlagt "forholdet" som skjedde i forrige måned, da en lokal frilansjournalist tok seg inn i stua til LMs redaktør og nektet å fjerne seg. Henleggelsen er påklaget til statsadvokaten i Oslo og Akershus. LES MER.

 LESERNES ARENA OGSÅ

I Lokalmagasinet.no for 15 år siden:
DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.
Baking med takke og solling av jord
(09.08.18) Fredag og lørdag kl. 12-16 kan du bli med på baking med takke (lefse og flatbrød med mer) på Son kystkultursenter. Samme dager blir det også solling (utvasking) av jord fra Labo. For de minste blir det gjensyn med Blekkulf lørdag kl. 13.30. Bli med på å feire Sprellines fødselsdag! Hjertelig velkommen! Hilsen Son kystkultursenters venner. Styret
[13.08.2018]
Skolegang i Son også før den første skolen

(08.08.18) Onsdagsforedragene fortsetter på Son kystkultur-senter. I dag kl. 19 er temaet "Skole i gamledagers Son, før 1806". Allerede i 1806 fikk Son sin første offentlige skole, i Løkkeveien (bildet). Men før denne så dagens lys var det flere privatskoler og hjemmeskoler som lærte soningene gresk og matematikk.

Som lærere ble det ansatt kandidater og prester som sørget for at kunnskapen ble banket inn i de elever som prøvde å vri seg unna. Flere lærere ble sett på som lokale originaler i vårt miljø. Både Son og Solhøy skole ble etablert i 1932, og fra disse kom det ut skolelys i bøtter og spann…

Son kystkultursenters venner. Styret

[13.08.2018]
Til siste kvadratmeter!

(30.07.18.) Parkeringsplassen på Ørajordet ble benyttet til siste kvadratmeter i forbindelse med Cirkus Arnardos forestilling i rekordvarmen på fredag. Noe dette bildene gir et lite inntrykk av. Ble det for trangt, eller kommer de gjerne tilbake? Vi avventer svar fra en travel sirkusdirektør. I går søndag sto Jeløy på programmet, deretter småsteder videre sørover før kursen vendes mot indre Østfold og nordover igjen. (LM-foto: Svein-H. Strand)
[08.08.2018]
Foredrag om Dørnbergerhuset

Foto: Son Kystkultursenter/Follo Museum

(31.07.18.) I morgen onsdag 1. august kl. 19 byr Son Kystkultursenter på foredrag om Dørnbergerhuset. Mange har besøkt dette særegne huset i Son. Et hus som har sin egen historie og er preget av kunstneren Carl Dørnberger som bodde og arbeidet i huset fra 1896 og til han døde der i 1940.

Huset er fortsatt kunstnerbolig for eierne, kunstmaler Arne Samuelsen og kunstfotograf Teppo Valkama. I våre dager er det planer om å istandsette det vernede huset, slik at vi kan beholde miljøet og ta vare på den egenart som fortsatt sitter i de svært gamle veggene.

Son Kystkultursenters venner. Styret
[02.08.2018]
OLSOK-FEIRING på Kystkultursenteret
(26.07.18) Hjertelig velkommen til olsokfeiring på Son Kystkultursenter søndag 29. juli kl.15! Programmet ser slk ut:

Vestby Bygdekvinelag selger rømmegrøt, saft, vafler og kaffe. "De gladlynte”"spiller, og Varna Folkedanslag danser for oss, som så mange ganger tidligere på denne merkedagen. Blir det regnvær, gjennomføres programmet delvis innendørs. Kafeen er åpen som vanlig fra kl.12.

Son Kystkultursenters venner, Styret
[30.07.2018]
Må søke eller fjerne tiltakene

26. juni. Gøft er gravd helt ned til veien. I forgrunnen: Forberedelser til en kum? (Foto: Privat/Rune Vegel)

(11.07.18. Bilde 12.07.18) Sammen med den skriftlige redegjørelsen, nevnt i gårsdagens nyhetssak, må Fred Olsen-selskapene innen fristen 16. juli sende inn en komplett søknad for de ulovlige arbeidene som er utført på eiendommen Laksaveien 73. Hvis ikke, må tiltakene fjernes.

Det skriver byggesaksbehandler og juridisk rådgiver Eline Rummelhoff-Larsen i brevet fra Vestby kommune datert 25. juni. Å søke om tillatelse i ettertid er en rett de og andre har, etter reglene i plan- og bygningsloven og kommuneplanen. Ikke så rent få bruker denne muligheten til å få ulovligheten prøvet.
[02.08.2018]
Noe av det som er gjort i Laksaveien

Foto privat/Rune Vegel

(10.07.18) Dersom kommunen ikke mottar en redegjørelse innen 16. juli, vil det bli vurdert å fremme sak om å pålegge retting av arbeidene som er utført på eiendommen Laksaveien 73. Eventuelt også med vedtak om tvangsmulkt.

Dette går fram av brevet fra bygningsavdelingen til Fred Olsen-selskapene Laksa AS og Laksa II AS datert 25. juni. Som bildet viser, er det atskillig å gjøre rede for. Denne grøfta fører helt ned til veien. Bildet ble tatt allerede 26. juni. LM kommer tilbake med mer fra kommunens brev.

[02.08.2018] Les mer
Epost fra 14. juni ennå ikke besvart
(09.07.18)
Fra: Rune Vegel <rune.vegel>
Dato: 14.06.2018 08:28 (GMT+01:00)
Til: post@vestby.kommune.no
Emne: Vedr Laksaveien nær 74Nå endres hele landskapet her. Bildet er fra forrige uke. 159/2-3?
Det jobbes der dagen lang og vi vet ikke hva som skjer.
Vi har nr 74 og lurer på om vi burde hatt noe varsel.
Fint å få høre noe tilbake.
Med vennlig hilsen
Rune Vegel
[17.07.2018]
Barneprogram på Kystkultursenteret

Foto: Son Kystkultursenter

(05.07.18) Kl. 12 på lørdag kan du bli med på å fiske smådyr i fjæra med håv sammen med Tore Rahn. Han forteller om dyrene vi fisker/samler. Vi har akvarium og samler dyrene der. Før vi går hjem, slipper vi dem ut igjen. Kafeen vår er åpen som vanlig. Hjertelig velkommen til en koselig stund hos oss! Son Kystkultursenters venner, Styret

[08.07.2018]
Maleren som bare hadde ei bukse


Ludvig Karstens maleri "Tæring" fra 1907, malt på kjøkkenet i Rødskjærgården, senere Viktoria Hotell. Modell er Othilie (Tilla) Olsen, gift med Jørgen Olsen i Kjøvangen. Maleriet henger i Nasjonalmuseet.

(26.06.18.) Onsdagsforedraget på Son Kystkultursenter denne uka, kl. 19, er om Ludvig Karsten, en av våre store malere rundt forrige hundreårsskifte.
[29.06.2018] Les mer
1-10 av 2031 Neste >>Ørajordet: Langt på overtid

JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 64 95 31 51
Til Facebook-siden HER I SON

Siden har nå 758 følgere.

  

Behov for permanent sykehjem
Feierbakken 1-saken
Nyheter fra periode med tekniske feil

REKLAME

MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland