www.lokalmagasinet.no NYHETER To. 21. nov. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår epost-adresse er: post@lokalmagasinet.com!


Åpent møte om byggeplaner

(21.11.19) Soon og Omegns Vel arrangerer et åpent møte i dag torsdag 21. november kl. 19 i Soon seilforenings klubbhus “Neptun”. Det blir innledning om planer for Son og omegn ved kommunens plansjef Lars Grimsgaard, og politikerpanel, som alle vil svare på spørsmål fra salen. Ordstyrer blir Dag Larsen.

FNF Vestby legger ned ‒ uenighet om videre drift

(18.11.19) (Reporter Svein-H. Strand) På grunn av uenighet med kommunen og Forum for Natur og Friluftsliv sentralt om videre drift, velger FNF-avdelingen i Vestby å legge ned aktivitetene. Det opplyser styret i en pressemelding. Hva uenigheten konkret består i, sies det ikke noe om. LES MER.

UTOVER KILEN 17. NOVEMBER


(17.11.19) Midten av november er passert, og mørket kommer tidligere dag for dag. Noen har førjulstid i blikket, mens fotografen igjen kan fråtse i lokale motiver i det spennende, men krevende lysrommet. I ytterkanten av hva kameret tillater av opptak på frihånd. Bildet utover Sonskilen er tatt av Sturla Strand i dag, søndag 17. november. STØRRE BILDE kan ses på Herison.no. Der er det nå toppbilde i temaet Aktuelt visuelt

NYTT på Herison.no: Se arrangementer på rekke og rad

MILLIONEN i sikte!

(15.11.19) Om noen uker er det 17 år siden Lokalmagasinet.no ble lansert. Det var på mange måter et uprøvet eksperiment. Både rent personlig og for journalistikk (og informasjon) i det superlokale. Internett hadde passert sin første barndom, men var ennå bare i tenårene. LES MER.

Ikke vondt ment

Video fra siste kommunestyremøte

Funnet i Kolåsveien 2 med metalldetektor


LM-foto: Svein-H. Strand

(10.11.19) En metalldetektor er kjekt å ha for dem som ønsker å avdekke gamle saker under bakken. På denne måten ble disse sju gjenstandene funnet på den terasserte nedre del av eiendommen Kolåsveien 2. Det er der det mye omtalte spisslønnetreet nylig måtte felles i forbindelse med anleggsarbeidene i Kolåsveien. Vi ser tre mynter og en nøkkel, mens de tre andre gjenstandene vanskelig kan identifiseres sikkert uten faglig hjelp. Gjenstandene befinner seg nå hos Apoteket i Son rett over gata, der bildet ble tatt. En sak å komme tilbake til, dette.

Alt på stell i Kolåsveien


07.11.19 Når det gjelder det høye asketreet nord i Kolåsveien, i nr. 14, så er fortsatt planen å beholde dette slik det er i dag. Ellers ligger vi greit an i forhold til tidsplanen, og fortsatt holder vi på mellom Kiwi-butikken og krysset med Labobakken. LES MER.

Vi endrer LM på WordPress

(01.11.19.) Prøvedriften for LM på WordPress publiseringsplattform viser dessverre at det ikke er realistisk å få publisereren i ordinær drift med den løsningen som er levert.

I samarbeid med leverandøren er det derfor satt i gang forberedelser for å gjennomføre betydelige endringer. Artikkel- og blog-systemet er en fabelaktig nyvinning. Men det er for "dominerende" i forhold til nyhetssystemet. Nyheter skal forsatt være det viktigste innholdet i LM, og nyhetsløsningen er ikke rask nok å arbeide med, sammenliknet med det vi bruker i dag. LES MER.

Overraskende valg til plan- og miljøutvalget

(23.10.19.) Plan- og miljøutvalget har fått overraskende mange nye medlemmer og varamedlemmer. Spørsmålet er om det noen gang har vært så stor utskifting i dette viktige kommunale utvalget i Vestby. Samarbeidspartiene i posisjon har her fått god uttelling. Eksempelvis er Venstres eneste representant i kommunestyret blitt fast medlem. Opposisjonspartiet MDG, med fire i kommunestyret, har også fått et fast medlem. Men en "bonus" for MDG er at de har to av de tre varamedlemmene på denne sjuende og siste plassen i utvalget. LES MER.

Dette er siste del av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen under "stoffgruppe-boksene" oppe t.v. ligger tittellenker til enkeltstående nyhetssaker fra de seneste månedene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge. Ny publiserer vil ikke ha denne forsidetoppen, som ikke passer vår måte å publisere på. Red.

Skute sjøsatt i Son ble til nytte på Madeira
(02.09.19) Onsdag 4. september kl. 19:00 ønsker Son kystkultursenter velkommen til et nytt onsdagsforedrag. Denne gang forteller Tom Braaen om hvordan en seilskute, sjøsatt i Son, ble til nytte på Madeira.

Der var den opphav til en sang, navnet på en bar og en drink! Skuta var eid av 23 parter, noe som skapte mange konflikter. Kom og hør en spennende historie om håp og troløshet, dårlig kommunikasjon og sjømannskap, forlis og en turist fra Norge. Vi sees onsdag kveld! Alex holder kafeen åpen, og du kan kjøpe kaffe og ferske rømmevafler.

Son kystkultursenters venner. Styret
[07.09.2019]
Klart for den 49. Hollænderseilasen

(30.08.19) Hollænderseilasen starter i morgen for 49. gang, med Soon Seilforening i den gamle Hollenderstaden Son som vert. Regattaansvarlig er seilforeningens Tom Olberg. Rundt 230 båter i sju hovedklasser vil stille til start, herav 11 fra Son. Den største klassen er som vanlig i stort flertall, og her ventes det godt over 120 startende. Denne seilasen er for tiden den mest populære her i landet, og det har trolig aldri vært påmeldt så mange båter som denne gang. Suksessfaktoren ser ut til å være at seilasen går over bare én dag, og ikke minst det fine sosiale miljø som deltakerne finner etter målgang utpå ettermiddagen. 

[03.09.2019]
Slik blir Dørnbergerhuset satt i stand

LM Arkivfoto/Sturla Strand

(20.09.18) Da er det på´n igjen med onsdagsforedrag på Son kystkultursenter. Temaet denne uken er "Istand-settingen av Dørnbergerhuset". Lurer du på hvordan det gikk med istandsettingen av takene? Og om hva som er planlagt som neste trinn i arbeidet? Det kan du høre Tove Lissner fortelle om i morgen fra kl. 19.00. Ta gjerne med venner som også er interesserte. Kafeen er åpen, slik at du kan kjøpe ferske rømmevafler til kaffen. Son kystkultursenters venner. Styret

[02.09.2019]
Sons storhetstid som arbeidsplass

(27.08.19) I onsdagsforedraget på Son kystkultursenter denne uka forteller Tom Braaen kl. 19 om Sons storhetstid som arbeidsplass.

På verftene var det full fart og behov for mange yrkesfolk. Og i Stoltenberg-gården og Woldegården yrte det av folk.

Så kom den store omstillingen til dampbåter, og verftene i Son fikk problemer. Men da badeturistene kom, fikk soningene en ny, uventet inntektsmulighet. En spennende tid!

Hjertelig velkommen! Alex holder kafeen åpen, og du kan kjøpe kaffe og ferske rømmevafler.

Son kystkultursenters venner. Styret
[31.08.2019]
– De aller beste av de aller beste
(10.08.19) For 11. år på rad har Son Teaterselskap produsert en lokal sommerrevy. Og det er det 8. året på rad at de inntar terrassen til Son Kro med "En Sommerkveld ved fjorden"-konseptet.

► 7. august var det premiere, og som de skriver på sin Facebook-side:

Vår yndlingssommeraktivitet er å trekke fram og gi nytt liv til nye og gamle revyklassikere og sanger. I år gleder vi oss spesielt til å presentere "DE ALLER BESTE! av de aller beste!" fra repertoaret vårt gjennom årene med "En Sommerkveld ved fjorden".

Vi vil skape latter, glede og god stemning på terrassen til Son Kro hele ti kvelder i sommer.

Son Teaterselskap består av Hanne Dahle, Helge Sveen og Per Emil Grimstad. i år har de nok en gang fått med seg Renate Gjerløw Larsen, en gjenganger i teaterselskapsammenheng. Og som tidligere er det Nissa Nyberget som står for regien.
[16.08.2019]
Skill skatter fra skrot og se brødbaking på gamlemåten


Når fagkonsulent Marit A. Solli baker brød i Jostushuset, da er den gode sensommeren kommet til Son kystkultursenter. (LM Arkivfoto: Svein-H. Strand)

(07.08.19) Hjertelig velkommen til å prøve deg som "arkeolog" og nyte nybakt brød, bakt på gamlemåten. Dette skjer på Son kystkultursenter torsdag og fredag, 8-9. august, kl.12-16.

Hun som hjelper deg med å skille skatter fra skrot er arkeolog Reidun Aasheim. Og i Jostushuset baker Follo Museums fagkonsulent Marit A. Solli brød på gamlemåten. Du kan få kjøpe et brød og ta med deg hjem, hvis du er tidlig ute med din bestilling.

Kafeen er åpen som vanlig kl.12.-16, også ut helgen som vanlig.

Son kystkultursenters venner. Styret
[14.08.2019]
Enda et møte i "Solhøy-komiteen"

(28.05.19) Byggekomiteen for omsorgsboliger på Solhøy har nå berammet enda et møte, 13. juni, da uten noen representant fra MDG. Bente Marie Bakke ble som kjent kastet ut som medlem i siste kommunestyremøte.

At hun ble erstattet av en representant fra Frp, kan vise seg å være feil. MDG fikk sin plass etter valget i 2015, i et valgteknisk samarbeid med opposisjonen (H, Frp og KrF). Prinsippet om forholdstall ble da benyttet. Som opptaket fra siste kommunestyremøte forteller, skulle forholdstall også legges til grunn nå. Det var formelt sett et nyvalg av hele komiteen. Høyre benyttet, som tidligere meldt, anledningen til å skifte ut en av sine egne.

[05.08.2019]
MOT NORMALT i plan- og miljøutvalget
Til protokollen fra plan- og miljøutvalgets møte 27.5.

(28.05.19) Som den ferske protokollen bak lenka viser: "Mot normalt" ble to forslag fra Bygdelistas Thor E. Ombustvedt nedstemt og fikk bare to stemmer fra sine egne. Begge sakene gjaldt klage på tidligere vedtak. Disse ble da opprettholdt slik som foreslått av rådmannen. Og Høyres Stig Eyde fikk vedtatt et forslag som gir Vestby Storsenter rett til å drive med litt større bruttoareal enn de 25.000 kvm. som er fastsatt grense. Ingen av de sju representantene stemte for rådmannens forslag om å avslå søknaden.

[05.08.2019]
Populær Sjørøverdag blir gjentatt
(01.08.19) Siden Sjørøverdagen er så populær, gjentar vi den søndag 04. august. kl.13. Som vanlig er det gratis å delta, og barna får dele sjørøverskatten. Kafeen er åpen som vanlig kl.12-16. Hjertelig velkommen, små og store! Son kystkultursenters venner. Styret
[05.08.2019]
Timelang båttur med "Koggen"
(18.07.19) De som har lyst på å få seg en båttur i det nære, får en fin anledning søndag, 21. juli. Med forbehold for ruskevær: Kl. 14 legger Alex Johannessen ut fra Son kystkultursenter for en timelang tur med veteranbåten "Koggen". Påmeldingen starter i dag kl. 12. Båten tar ti personer. Blir det flere enn ti, kjøres en ny tur ca kl. 15. Alle deltakere må ta med egen redningsvest! Båtturen er gratis for små og store, understrekes det fra styret i Son kystkultursenters venner.

Og lørdag 20. juli blir det en ny runde med "Livet under bryggekanten" kl.12-15. Her kan du ta med familiens eller vennekretsens yngste og kos deg med koselige og nyttige aktiviteter. Tore Rahn setter som tidligere opp et akvarium på brygga, og barna fanger levende dyr som Tore kan fortelle litt om. Til slutt slippes dyrene ut i sitt rette element igjen. Det er gratis å delta for barn som har følge med en voksen.

[25.07.2019]
<< Forrige 11-20 av 2100 Neste >>Folkevalgte

Nye busstider: Arbeidene i Kolås-veien endrer hvordan bussene kjører: 540 kjører ikke via Son sentrum. Ny linje, 541 med mini-busser fra kulturkirken erstatter 540 mellom sentrum og Sonsveien stasjon. Både her og til og fra Moss er holdeplassen i Sigurd Stenes vei, "ankerfestet". 545 kjører som vanlig. RUTETABELLER.
Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID

 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen |

Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Fasttelefon 64957348

Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com


DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland