www.lokalmagasinet.no NYHETER Sø. 28. mai 2017
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com

Flere historiske bygninger får skilt

(27.05.17. Oppdatert 10:18) I regi av Soon og Omegns Vel og Vestby kommune har en rekke bygninger i Son fått påmontert store blå skilt som kort forteller om bygningenes historie og verneverdi. Vellet har oversendt en ny liste med flere bygninger til kulturetaten.

Kultursjef Ronny Fostervold Johansen vil sammen med bl.a. Soon og Omegns Vel gå gjennom saken i 2017, framgår det av vellets årsberetning. Her blir det også understreket at gamle verneverdige hus må vedlikeholdes. Vellet har tatt dette opp med eiere som ikke sørger for nødvendig vedlikehold.

Vellet har gitt økonomisk støtte til Kjøvangen Vel til reparasjon av ”skiftehuset” ved stranda og badebrygga i Kjøvangen.

Omsider får han minnesmerke

(24.05.17. Oppdatert 11:49) (Reporter Svein-H. Strand) HUN var blant de få heldige. HAN døde i nazistenes utryddelsesleir Majdanek i 1942. De var et jødisk flyktningeektepar, Arthur og Gretchen Sara Rosenberg, og bodde i Feierbakken 6 i Son fra 1938/39 til 1942. I 2003 sa Vestby kulturstyre nei til et forslag fra soningen Sigurd Stene om å anlegge et minnesmerke over Arthur.

Foto: no.wikipedia/Hans Weingartz

Siden da er Norge kommet med i et omfattende internasjonalt prosjekt med Snublesteiner (Stolperstene). Det ble startet av den tyske kunstneren Gunter Demnig (bildet) i 1993 for å minnes ofrene for nazismen under andre verdenskrig.

Mandag vedtok kommunestyret, etter en henvendelse fra Soon og Omegns Vel, at Arthur Rosenberg skal få en Snublestein med innskripsjon utenfor huset i Feierbakken.

► Torsdag 24. august kommer Gunter Demnig selv for å nedlegge steinen og delta i den offisielle markeringen. LES MER.

CELEBERT I KULTURKIRKEN

(23.05.17. Oppdatert 11:33) Kulturkirken i Son hadde i går kveld celebert besøk i sin serie av dialogmøter, det siste denne sesongen. På talerolen sto selveste Eva Joly (73) for å prøve å besvare det vanskelige og aktuelle spørsmålet "Hvor går EU?". LES MER.

Lovpriste lokale ILDSJELER

(22.05.17.) Åpningen av sommersesongen og sesongutstillingen på Son Kystkultursenter var en av lørdagens kulturbegivenheter i Son. LES MER.

Det måtte bli Solveig Tveter

(20.05.17) Sikre kunne vi jo ikke være, men kunne det bli noen andre enn "fru Tveter"? SOLVEIG Tveter, butikkarbeidende i ulike lokaler i Son gjennom i alt 40 år. LES MER.

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Det blir “STJÄRNKLART” i dag!

(18.03.17) Nok en gang inviterer Soon Viseklubb til konsert med elever fra Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Denne gang blir det en annen variant enn vanlig: Konserten går over tre timer og starter på Son Kystkultursenter kl. 15 i dag.

[19.03.2017] Les mer
To stykk KPLG og et brevpapir
(09.03.17) Ordfører Tom A. Ludvigsen (Ap), med møte- og talerett i plan- og miljøutvalget, var kommet til behandlingen av saken om Skoglundkollen. For å legge ut om at klagebrevets advokatnabo hadde brukt arbeidsgivers brevpapir!

Ved en inkurie, rimeligvis. Men verre: Advokatfirmaet var, ifølge Ludvigsen, identisk med kommunens revisjonsfirma.

Enda verre: Ingen i forsamlingen åpnet munnen for å si at dette er feil! Kommunen har avtale med det rene revisjons- og forvaltningsrevisjonsselskapet KPLG AS. Og feilen ble adoptert i møtereferatet i Moss Avis.

► Brevskriveren ikke bare jobber – han er også partner – i KPLG Advokatfirma AS. Begge springer ut av samme internasjonale konsern. De har en samarbeidsavtale, men er to selvstendige selskap.
[18.03.2017]
Sterke farger, sterke symboler: Ari Behn stiller ut i Galleri Soon

(08.03.17) Lørdag 11. mars kl. 14 åpner Ari Behn sin første separatutstilling i Galleri Soon. Ari Behn har til nå vært mest kjent for sitt forfatterskap, men de siste årene har han også prioritert kunsten. Sterke farger og sterke symboler preger arbeidene hans – som han selv betegner som abstrakt ekspresjonistiske. De har mange fortellinger, lag på lag, og spiller på flere nivåer.

[13.03.2017] Les mer
Årsmøte med kunstforedrag
(06.03.17.) LM Nyhetsdesk. Vestby Kunstforening holder årsmøte torsdag 9. mars kl. 19 og kan samtidig invitere til foredrag om maleren Vincent van Goghs liv og kunst. Foredraget starter kl. 20.
Kveldens foredragsholder Torill Berg Jonas er født og oppvokst på Mysen. Hun er utdannet pedagog, med blant annet mellomfag i kunsthistorie (1997).
[13.03.2017] Les mer
LM får også egen mobilversjon

(03.03.17) Enda en hyggelig LM-nyhet: På kjøpet når nettstedet i disse dager rigges på WordPress-plattform, følger det en egen mobilversjon. I dag skjer mindre enn ti prosent av alle besøk til nettstedet fra mobil. Dette er et hyggelig resultat tatt i betraktning at det man ser og leser er den ordinære versjon som er redusert for å passe inn i mobilvinduet. Med to fingertrykk forstørres tekst og bilder litt på bl.a. nyere iPhone-modeller. Mobilversjonen vil derimot være skreddersydd for dette formatet, og det blir spennende å se om dette vil gi besøkstallene enda et løft. Red. 

[06.03.2017]
Skisko/slalåmstøvler gis bort i Son


Publisert 14.02.17 "Refugees Welcome" i Son som har lager på gamle Solhøy skole, har fått inn skisko/slalåmstøvler til barn (flere størrelser). Men det er ikke etterspørsel blant flyktninger for denne type utstyr (ennå), derfor gir vi gjerne utstyret videre til barn og ungdom i Son som kanskje trenger utstyr til vinterferien. Send en melding til Svanhild, tlf. 93697971 eller e-post: svanhild.larsen@online.no for avtale.
[14.02.2017]
OM EN UKE MED HARDDISK-KRASJ
Publisert 07.02.17. Oppdatert 11:58. Noen ord etter en drøy uke med lånt, saktegående mini-PC. Harddisken på redaksjonens basemaskin brøt nemlig sammen under montering av nytt tastebord hos forhandleren. Store deler av forrige uke gikk med til å konfigurere mini-PC-en noenlunde opp mot det faste bruksområdet. Å skifte nettleser og en utdatert driver hjalp på hastigheten. Likevel: Selv med Windows 10 operativsystem ombord, og husets fiber bredbåndsforbindelse i bunn, var det en prøvelse å vente på at maskinen utførte kommandoer. Det ble å resignere overfor alle forsøk på regulære arbeidsdager.
[09.02.2017] Les mer
Ikke pilotprosjekt, velger likevel WordPress
Publisert onsdag 18.01.17 Premissene ble brått endret for et viktig veivalg om ny publiseringsplattform for LM. Dette trengte all oppmerksomhet og tid. Dermed er en god del planlagt skrivearbeid forsinket. Leverandørens planlagte pilotprosjekt med LM, knyttet til WordPress-konseptet, kan nemlig ikke gjennomføres hos den aktuelle servereier i utlandet. Dyrere blir det, men vi velger likevel en løsning bygget på WordPress. Leverandøren setter nå opp en testversjon som vi skal prøve ut. Red.
[09.02.2017]
Bjørn Hansen om USA etter Obama

Publisert 08.01.17 19. januar kl. 19 kommer NRKs tidligere journalist og USA-korrespondent Bjørn Hansen til Son bibliotek for å snakke om USA etter Obama. En svært aktuell begivenhet med tanke på presidentskiftet dagen etter. Det en tungvekter som kommer på et tre timers besøk. Bjørn Hansen (78) hadde sin arbeidsdag i NRK Dagsrevyen i 30 år.

[20.01.2017] Les mer
INGEN NY FORSIDE UNDER JULETREET

Publisert 24.12.16 Vi har dessverre ikke fått noen løsning på problemet med LMs forside. Vi hadde både håpet og trodd at vi skulle få på plass nytt utstyr før juledagene. Eller i det minste å få reparert problemet som ligger i bunnen for at designet ter seg som det gjør straks noe blir publisert på midtfeltet. Å la siden stå som den gjorde inntil i går kveld – uten designspreng, men med en etter hvert svært gammel nyhetssak på topp – var heller ikke noe alternativ.

[28.12.2016] Les mer
<< Forrige 11-20 av 1965 Neste >>JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.
Tlf. 64 95 31 51
Den midlertidig nyhetssiden
SON I VEKST MISTER BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

 Værdata Solbergstrand i Sør-Frogn, NIVA-stasjonen. | Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet


HAVNER OG BÅTFORENINGER 
 
VELFORENINGER O.L.
* Soon og Omegns Vel

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. Trenden så langt i 2017 er at LM stevner mot 300.000-tallet, samtidig om Herison.no er i sakte vekst.

Lokalmagasinet.no - Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland