www.lokalmagasinet.no NYHETER To. 9. juli 2020
Meny


 

UAVHENGIG NETTVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002.

Vi beklager våre langvarige tekniske problemer med forsiden.
Den gamle og nedtyngede publisereren skal avløses av en ny
og moderne på WordPress-plattformen når vi har fått
installert og blitt kjent med nyhetsprogammet.


Søndagsgudstjeneste ved kystkultursenteret
Førstkommende søndag, 21. juni, er det gudstjeneste på Son kystkultursenters uteområde. Gudstjenesten starter kl.13.00. Hjertelig velkommen!

VIKTIG: Vi ber alle overholde myndighetenes gode regler for smittevern: Holde 1 meters avstand (unntak: egen familie), overholde god håndhygiene og ikke hoste eller nyse på hverandre.

Er du snufsete/syk, ønsker vi deg velkommen når du er frisk igjen!

Tove Lissner, for styret i Son kystkultursenters venner
[19.06.2020]
Fra kystkulturåpningen også på WordPress
Arbeidet med å kunne benytte VÅR WordPress-publiserer også til nyheter og aktualiteter, er nå satt i gang, først som sist med tanke på hva vi sliter med i produksjonen. Før det spesialiserte nyhetssystemet er installert, kan vi få gjort mye ved å bruke det som fulgte med leveringen. Dette gjelder først og fremst reportasjer med store bilder. I dag har vi derfor gjort det slik at "dagens tekst" her i nyhetsmodulen kan leses også på WordPress sammen med andre og større bilder enn de som er lagt ut her på forsiden tidligere i dag. Glemte jeg å nevne større skrift på artikkelen? Og enda et bilde eller to er underveis. Red.
 
[17.06.2020]
Nå er han også "kystkultursjefen"


T-trøye med sommerutstllingens plakat som dekor ble overrakt til ordføreren av Ole Johan Johansen fra Son kystkultursenters venneforening.

(Reporter Svein-H. Strand) Åpningen av sommersesongen og utstillingen "Fiske, fangst og foredling gjennom tidene" på Son kystkultursenter mandag, ble på flere måter historisk. På denne første dagen med ny oppjustering av smittevern-bestemmelsene for forsamlinger i disse corona-tider: Aldri har så mange møtt fram. Flotteste vær i manns minne. Markering av 100 års-jubileet for museumsbåten "Octava" (mer om dette kommer). Og blant de frammøtte, som her får sin sommertrøye: En ordfører som ikke bare åpningstalte og klippet snora inn til lokalene med årets sommerutstilling. Han var jo også blitt "kystkultursjef", i alle fall så lenge han er ordfører.
[17.06.2020] Les mer
SNART FARVEL til gammel publiserer
I forståelse med vår webmsster og leverandør er vi kommet til at det vil kreve uforholdsmessig mye tid og krefter å gjennopprette full funksjonalitet på LMs forside, hvis det i det hele tatt lar seg gjøre. Som tidligere fortalt, så er det snakk om en gammel og på mange måter utdatert publiserer. Samtidig gjenstår nå stort sett bare installasjon av et nyhetsprogram på vår nye WordPress-publiserer før vi kan kople ut den gamle, slik at den kan leses (fra lenke på WordPress), men ikke redigeres.
[15.06.2020] Les mer
I DAG: Sommeråpning på kystkultursenteret
Med nye smittevernregler som trer i kraft i dag, kan endelig Son kystkultursenter kl. 18 ønske velkommen til åpning av sommersesongen 2020 med årets sommerutstilling som hovedattraksjon. Temaet for årets utstilling har venneforeningen hold tett til sitt bryst siden forberedelsene startet for flere måneder siden. Som bidragsyter med litt bildemateriell, kan LM love at det hele, nok en gang, ligger klart innenfor rammen for den lokale kystkultur. Utstillingen åpnes også i år av ordfører Tom Anders Ludvigsen, som denne gang også representerer Vestby kommune som ny eier. Se hele programmet på Herison.no.
[15.06.2020]
Kombinert test og torsdagsinfo
Her er en ny test. Den på søndag viste dessverre at vi ennå ikke er i mål med å rette opp funksjonaliteten på midtfeltet. Korteste versjon er at det handler om mer enn at databasen i nyhetsmodulen var overfylt. En litt lengre versjon er at den faste forsidetoppen ikke lenger har et godt liv i grenselandet med nyhetsmodulen. Og omvendt. For sistnevnte, der dette skrives, har vi blant annet sett at det utløses feil i skiftgeneratoren, slik at hele notis(er) vises i halvfet skrift. Og for det som gjelder forsidetoppen litt lenger opp: Plutselig forsvinner et reklamebanner når en kort tekst blir lagt ut. Og når reklamebanneret er lagt ut igjen: Borte er den korte teksten...
[11.06.2020] Les mer
Vi søndagstester nyhetssystemet
Fra en overfylt database, som styrer det vi kaller nyhetssystemet. er nå 129 av 2113, eller 6,1 prosent, av alle sakene der blitt slettet. Det har hjulpet en hel del på den kranke funksjonaliteten vi har hatt på midtfeltet i lengre tid. Litt arbeid gjenstår fortsatt, og det viktigste er å få "spikret" den faste forsidetoppen og overgangen til nyhetsmodulen nedenfor denne. Søndagens notis er for å orientere leserne om dette, men samtidig trenger vi å teste hvordan en ny publisering her i nyhetsmodulen legger seg ut. Går dette greit, og uten at det oppstår "sidespreng" i designet, så har vi igjen et frisk sted for å publisere småstoff. Samtidig kan den friske høyremargen igjen brukes til korte meldinger, lenker og reklame. Red. 
[07.06.2020]
TOMME SENGER i 1607 hytter

(05.04.20) Påsken 2020 vil dessverre gå inn i historien på uhorvelig mange måter, i det globale som i det nasjonale og lokale perspektiv. Alt på grunn av et virus. Og når dette skrives og den norske påsketiden innledes, står vi midt oppe i det: Den menneskelige tragedie med tap av liv og helse. Og den samfunnsøkonomiske tragedie, som vi naturlig nok ennå bare håndterer som anslag, bygget på daglige oppdateringer fra ulike næringer og sektorer. Voksne som barn: Vi gjennomlever myndighetsregulerte dager med smittevernbegrunnede forbud og anbefalinger. Forankret i det nære som LM-redaksjonen er, ble det som vanlig en lokalt vinklet, forbudsrelatert overskrift på denne kommentaren. Men alt tatt i betraktning, så bryter vi i dag journalistisk sedvane og tar hyttetemaet som avslutning. Tallet 1607 har SSB som kilde og er oppdatert for 2020. Mer om hyttetemaet kommer. GOD PÅSKE til dere alle! Svein-H. Strand, LM-redaktør

[14.04.2020]
NORGE "stenges ned"!

(12.03.20) Når det nasjonale også blir lokalt: Landets myndigheter møtte i dag den økende utbredelsen av coronaviruset med et stort antall regulerende tiltak for ulike sider av samfunnet. Noe liknende har ikke vært gjort i etterkrigstiden.

DENNE LENKA går til "hele krisepakka" på Folkehelse-instituttets hjemmeside. I kveld kom også den triste meldingen om at coronaviruset har krevd sitt første dødsoffer i Norge. For LM er det naturlig å dekke mye av dette, altså overordnet statlig informasjon. ved hjelp av sentrale eksterne lenker.

Relevante corona-saker i det lokale hos oss skal vi også få på plass så langt de er aktuelle og vår kapasitet strekker til.

[07.04.2020]
TIL MINNE om Max von Sydow


(10.03.20) TIL MINNE om Max von Sydow som døde i går, 90 år gammel. Her sammen med Ghita Nørby under innspilling av Hamsun-filmen i Son sentrum i 1995. (FOTO: Sturla Strand) TIL ARTIKKELEN, med enda et bilde.

[04.04.2020]
<< Forrige 11-20 av 1992 Neste >>Tekst på forsiden

starter for tiden

litt nede på midtfeltet


JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 48 28 61 31


LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) – nettavis og portal – er i Nasjonalbiblioteket klassifisert under Periodiske tidsskrifter og blir løpende lagret der. Redigeres iht. Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.

Vestbys CORONA-side

BUSSTIDER: Arbeidene i Kolås-veien fram til sommeren endrer hvordan bussene kjører: Linje 540 kjører ikke via Son sentrum. Ny linje, 541 med minibusser fra kulturkirken erstatter 540 mellom sentrum og Sonsveien stasjon. Både her og til og fra Moss er holdeplassen i Sigurd Stenes vei, "ankerfestet". 545 kjører som vanlig.

Folkehelse Vestby

Folkevalgte

Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra periode med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen |

Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland