www.lokalmagasinet.no NYHETER Ma. 23. april 2018
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com


Veteranbuss-tur til Hallanderiet


(22.04.18. Oppdatert 17:40) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Parkert utenfor bankgården, på Son-tur til Hallanderiet med 40 passasjerer, møtte vi i går: Johannes Haugen, til daglig togmekaniker i NSB, men i fritiden sjåfør på NSBs veteranbuss for charter. Atskillig greiere å finne plass til og å vokte over et så stort klenodium av et kjøretøy her, enn utenfor Hallanderiet, fant han fort ut.


Fritiden går også med til arbeid for Sporveismuseet, kunne han fortelle mens han ventet på at passasjerene skulle gå ombord for retur til Oslo. Haugen er bussansvarlig i museumsstyret, viser det seg. Turen til Son denne lørdagen inngikk for øvrig i markeringen av en 72 års-dag.

STERKE LM-REKORDER

(20.04.18) April 2018 har så langt bydd på hele tre sterke rekorder for Lokalmagasinet.no. Fortsatt i 15 års jubileumsmodus og i en tidkrevende overgangsfase til nye måter å publisere på både på egen plattform og i samspill med sosiale medier er det satt følgende dagsrekorder:

► 3078 dagsbesøk, såkalt vellykkede forespørsler til serveren. Det var 15. april. ► 14. april: Ny rekord med 1191 unike besøk (første besøk for dagen fra den aktuelle IP-adresse).

Og alle gode ting er som kjent tre: Tallet på sidevisninger har mange dager ligget svært høyt.

► Så langt i april er det i gjennomsnitt lastet ned 12.265 sider per dag på besøkene. Til sammenlikning: I hele mars var det 8887 sidevisninger i gjennomsnitt per dag. 

Bekymring for færre ingeniørkvinner

Vestby Arbeiderparti hundre år og i demonstrasjonstog går


Det er blitt mange år siden SV og Ap lokalt fant tilbake til hverandre på den smale sti 1. mai. Tranga mellom Spinnerigården og Thornegården er like smal som den alltid har vært. Litt trangt for vaiende faner. (LM akivfoto 2017: Svein-H. Strand)

(19.04.18) Vestby Arbeiderparti som nylig feiret sine 100 år, Vestby SV og Fagforbundet Vestby står også i år sammen om årets 1. mai-arrangement i Glenneparken i Son. Hvem som blir årets hovedtaler er ennå ikke klart.

Å holde hovedarrangementet for hele kommunen i Son har vært en tradisjon gjennom flere tiår, med og uten SV/SF som følge.

I mange kommuner blir det ikke lenger arrangert demonstrasjonstog på arbeiderbevegelsens internasjonale festdag. I mange år på rad nå er det i hele Follo-regionen bare Son som har hatt dette på programmet.

Dagen starter også tradisjonelt, med frokost og minnemarkeringer både i Vestby og Son. Demonstrasjonstoget starter utenfor Stenløkka bo- og servicesenter kl. 13.10 og går "runden" til Son nord og tilbake til Storgata og Glenneparken, der hovedarrangementet starter cirka kl. 13:35. Såner Skolekorps og Vestby Skolemusikkorps spiller både i demonstrasjonstoget og i parken. Og det blir som vanlig salg av vafler, kaffe og kaker.

Se bildene fra Såner ungdomsskole I DAG

Horisont til 2030 for reiselivsplanen

(16.04.18) Den vedtatte reiselivsplanen for Vestby opererer med en tidshorisont til 2030. Målsettingen for utvikling av reiseliv og handel i kommunen i 2030 er en omsetning lik fem milliarder kroner og 1900 ansatte.

Her er de tilsvarende tallene for 2015 som ble lagt til grunn under arbeidet med planen:  Tre milliarder kroner og 1118 ansatte. De to næringene har i dag et rikt tilbud, og utviklingen er positiv. Kommunen ligger sentralt til i befolkningstette markeder og har på enkelte områder en velutviklet infrastruktur, heter det.

Og om tilbudene: Norwegian Outlet, Son Spa og stedet Son er kjent i deler av markedet, og Sentrumsplanen for Vestby og utviklingen av kulturdestinasjonen Ramme representerer nye muligheter for vekst.

– Vestby har en svak posisjon som reisemål

(12.04.18) – Vestby har en svak markedsposisjon som reisemål. Helheten og kombinasjonsmulighetene av ulike opplevelsestilbud er ikke kjent. Og det er ikke gjennomført tiltak for å bygge en felles profil i utvalgte målgrupper.

Dette framgår av den omfattende reiselivsplanen som kommunestyret har vedtatt. Planen er utarbeidet av
Son-baserte Børre Berglund Reiselivsrådgivning AS. Den peker på tre hovedproblemstillinger som må løses for å skape framtidig vekst i de to aktuelle næringene (handel og opplevelser), og de beskrives slik: 1. Utvikle sterkere attraksjonskraft kombinere etablerte tilbud i helhetlige opplevelser, skape nye tilbud. 2. Skape stoppeffekt – oppholde de store strømmene av trafikk som daglig reiser gjennom kommunen. 3. Redusere sesongvariasjoner – utvikle tilbud og gjestegrunnlag hele året. LES MER.

Vestby blant seks kommuner med færrest "barnevernsbarn"

(11.04.18.) Vestby er en av de seks kommunene i landet som har færrest barn under omsorg av barnevernet i forhold til folketallet. LES MER.

I Lokalmagasinet.no for 15 år siden:
EU-prosjekt overtar for OSLOFJORD INFO

Son fikk landets første lokalleksikon

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.
Son Kro har stengt til 5. mai

(24.02.18.) (Foto: LM Arkiv) Hva skjer på Son Kro? Vi var noen som skulle ha et møte, men ingen svarte da jeg ringte for å bestille, forteller en LM-leser. Og i går fredag var det mørkt hus, kunne alle se. I dag lørdag ringte LM og fikk straks svar. En servitør kunne fortelle det som ikke er kunngjort selv på Facebook-siden deres: Vi har har stengt fram til 5. mai på grunn av nødvendige utbedrings-arbeider på bl.a. varmtvannstanken. Med det samme får vi også gjort andre ting som trenger å forbedres. Det er jo et gammelt hus som må pleies med kjærlighet, understreker den vakt-havende til bl.a. å svare når telefonen ringer.

Relevant lenke: Historisk eierskifte i dag.

[04.03.2018]
Slutt for jazz- og poesidagen

Fra jazz- og poesidagen lørdag 11. juni 2016. Vi ser primus motor på arrangørsiden, Thove Hov Eggen, i lett passiar med Royal Gardens Finn Arnesen. Herison.no laget en stor fotoreportasje. (Foto: Svein-H. Strand)

(19.02.18.) Styret i Bibliotekets venner i Son har besluttet å avvikle den årlige jazz- og poesidagen i gallerihagen. Det går fram av årsberetningen som LM publiserer i sin helhet i dag.– Det er et populært, men stort, løft og har ikke hatt effekt når det gjelder medlemsverving eller oppmerksomhet omkring biblioteket, framgår det. Styret har også vedtatt å begynne å ta inngangspenger for ikke-medlemmer på sine arrangementer i biblioteket, der det bl.a. arrangeres forfattermøter.
[02.03.2018]
Litt landligge må til på vinterstid


(04.02.18) Vinteren i Son har så langt ikke vært preget av sprengkulde, heldigvis. Men noen kalde dager har det jo vært, som nå med opptil 10 minus. Det er absolutt nok ved fjorden. 

[15.02.2018] Les mer
ANNONSEANSVARLIG

Vakre roser venter på en ekstern samarbeidspartner med god næringsnese som vil påta seg annonseansvaret for våre planlagte nettportaler på hyggelig provisjons- og næringsbasis. Eventuelt sammen med underleverandør. Les hele denne store kunngjøringen HER.

[12.02.2018]
Engler daler ned i Son

(22.12.17) Son har gjennomgått sin årlige desember-forvandling til Englebyen. Da daler de ikke ned i skjul, som et visst annet sted. Nei, englene viser seg i all sin lysprakt på næringslivsvegger og, som her i Glenneparken, med sin gjallende trompet. At denne har landet ved den offentlige søppelkassa denne gang, får vi bære over med. St.

[02.01.2018]
"Reklame for reklamen"

Ved 15 års-jubileet kan vårt atskillig nyere ekstramagasin nå tilby enkeltsider med HELSIDES LOKAL REKLAME. Både anledningen og innholdet frister til en aldri så liten "reklame for reklamen". Først ut er nemlig Son Vitaminlab, Son Apotek, med historien om den velkjente Svanens vitaminkrem som ble utviklet av apoteker Ragnar Mørk (1906-2002) ved Svaneapoteket i Oslo. I dag produseres kremen eksklusivt i Son. http://www.herison.no/ipub/pages/reklameside.php

[04.12.2017]
Politi pågrep "utagerende fyr"

(13.11.17) Politiet måtte natt til lørdag pågripe "en utagerende fyr" som i forkant var blitt "lagt i bakken" av dørvaktene ved Café Oliven.

Han skal ha forsøkt å bite dørvaktene, og skal også ha truet politibetjentene som kom til etter at ansatte hadde bedt om bistand, melder Vestby Avis.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt opplyser at den pågrepne er i 40-årene og "fra nærmiljøet". Også i slutten av juli ble en mann arrestert etter å ha kommet i klammeri med dørvaktene på Café Oliven.
[01.12.2017]
Åtte deltar på årets kollektive Engleutstilling

(16.11.17) Et varsel om førjulstider som er i emning: Lørdag 18. november kl. 14 åpner Galleri Soon årets Kollektive Engleutstilling i 1. etasje.

► De åtte som stiller ut denne gang er Elin Stranger Aune, Ole Martin Skaug, Astrid Grue, Lillann Magnus, Lillann Svendsrud, Hanne Tharaldsen, Karin Øvstedal og Maria Øverby.

Utstillingen kan ses til lørdag 23. desember kl. 16.

[24.11.2017]
Forfattermøte med Tove Nilsen

(09.11.17.) På Son bibliotek er det i dag kl. 19 forfattermøte med Tove Nilsen. Hun er i høst aktuell med sin "Kreta-roman" Himmelske tilstander.

FOTO: no.wikipedia/Bjarne Thune

Tove Nlsen debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken. Hun har mottatt en rekke litterære priser for sitt forfatterskap. I 1995 var hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Øyets sult.

1970-tallets kvinneopprør dannet rammen om hennes første bøker. I flere av bøkene er handlingen lagt til oppveksten på Bøler i Oslo i 1960-årene.

[13.11.2017]
Markering av Soon IFs 100 år


(01.11.17) Det er i dag 1. november 100 år siden Soon Idrettsforening ble stiftet. SIF er nå fusjonert inn i HSV Fotball, men historisk har klubben betydd mye for det sosiale liv i Son. Dette markeres på Labo stadion lørdag 4. november kl 14.

Det blir en avslutning på Son Kro etterpå, hvor alle deltakere er velkommen.

Foruten i idretten, var nesten alt som kunne krype og gå involvert i SIF i ulike arrangementer før de store utbyggingers tid. Vi føler at denne historien ikke må glemmes.

TORE HOLM

[12.11.2017] Les mer
<< Forrige 11-20 av 2007 Neste >>KONTAKT OSS MED
MELDINGSSKJEMA


Til Facebook-siden HER I SON

Siden har nå 663 følgere.


  

Behov for permanent sykehjem
Feierbakken 1-saken
Nyheter fra periode med tekniske feil

REKLAME

MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland