www.lokalmagasinet.no NYHETER Lø. 25. feb. 2017
Meny

Husk: Vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com


(24.02.19) Herison.no der kommunale dokumenter kan lastes ned til din egen PC avlaster (!) oss i dag litt på nyhetsfronten med en liten lenkepakke med mer øverst på hovedsiden.

(21.02.17) Hyggelig gjenbruk på kong Haralds 80 års-dag: VÅR ENGELSKE KOLLEGA CLARE OM SITT INTERVJUMØTE MED SEILERKONGEN UNDER EUROPEWEEK REGATTA I 2014.

KONGENS 80 ÅRS-DAG i dag har også gitt støtet til en betimelig og betydelig utvidelse av arkivsaken KONGELIGE BÅTER BLE BYGGET I SON.

LM for WordPress rigges nå!

ÅRSMØTE FOR SOON OG OMEGNS VEL

Bedre skatteinngang ga solid overskudd
Stor messesuksess for lite Vestby-firma

Son tapper Vestby-polet for mange liter

Bare litt høyere salg kan gi opprykk til kategori 3 for butikken i Son allerede i år.

OM UKEN MED HARDDISK-KRASJ

Denne saken ligger nå i modulen nedenfor.

Dette koster "Strömstad-seminarene"

LM stuper inn i ny webtid

Publisert 27.01.17 En hyggelig oppdatering: Leserne svikter ikke LM mens vi halter i vei med åpenbare skader i teknikkfoten. Besøket i januar ser ut til å bli på ca 900 i snitt per dag, såvidt bedre enn i den gode desember-måneden. Og leverandøren setter nå opp en ny server og en WordPress testløsning for oss. LES MER.

VERDIG eller SKAMMELIG?


Dette er siste del av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil kke være orgnisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Save
Sju stiller ut i Galleri Soon fram til jul

Publisert 14.11.16 Galleri Soon åpnet sin årlige juleutstilling lørdag. Følgende utstillere deltar: Astrid Grue - keramikk. Joe Wilson - keramikk. Lise Simonnæs - silkemaleri. Cathrine Knudsen - maleri. Bjørg Thorhallsdottir - grafikk. Ole Martin Skaug - keramikk. Karin Øvstedal - keramikk. Utstillingen varer til 23. desember.

[01.12.2016]
Rekordtall for LM

Publisert 06.10.16 LM sliter for tiden med tekniske problemer som sinker stoffproduksjonen i betydelig grad. Samtidig har besøkstallet holdt et rekordhøyt nivå både før og under den problematiske tiden. 25.500 besøk i september er det høyeste månedstall som er registrert noen gang siden starten i 2002.

[20.10.2016] Les mer
Fylkesmannen tilrår at Vestby ikke blir alene

Publisert 28.09.16 Fylkesmannen har i formiddag offentliggjort sin tilråding for en ny kommunestruktur med bare ni kommuner i Oslo og Akershus.

[13.10.2016] Les mer
Diplomer til små "piratlesere"

Publisert 08.09.16 Det var stille ettermiddag og plutselig smalt det som bare dét i området ved Son torg! Så var det heldigvis bare signalet for utdeling av diplomer til en bråte unger som hadde deltatt i en spennende skattejakt.  

[21.09.2016] Les mer
Boklansering: Son under Son

Publisert 08.09.16. Søndag 1. oktober kl. 13 blir det en interessant boklansering på Son Kystkultursenter. Boka Son under Son Arkeologi og historie i et gammelt ladested danner et spennende bilde av hvordan ladestedet vokste fram som følge av handel med hollendere og andre sjøfarende handelsmenn i 2. halvdel av 1600-tallet.

[04.10.2016] Les mer
AKTIV SENSOMMERLØRDAG


Publisert 27.08.16 (LM-foto: Svein-H. Strand) Det har vært rekordmye aktivitet i Son sentrum denne fine sensommerlørdagen.

[08.09.2016] Les mer
Tre kule dager på Kystkultursenteret!
Publisert 01.08.16. Korrigert 02.08.16 Son Kystkultursenter melder om følgende spesielle tilbud denne siste sommermåneden:
[23.08.2016] Les mer
De som døde på Utøya
– De som døde på Utøya var noen av
de aller vakreste rosene våre
og sto for alle de verdier vi feirer i dag.

Publisert 22.07.16 1. mai-arrangementet i Son i 2012 ble på flere måter annerledes enn vanlig. Blant annet fordi: På talerstolen sto for første gang en visepresident i Stortinget, SV's Akhtar Schaudry. En muslim som kom tomhendt til Norge for 20 år siden. Dette blir da LMs bidrag til dagens markering av det rystende og meningsløse som et enkelt villfarent hode klarte å utrette 22. juli 2011. Til reportasjen: http://www.lokalmagasinet.no/…/hoytid…/1._mai_i_son_2012.php

[30.07.2016]
To tatt for omfattende tagging

Publisert 27.07.16. Oppdatert torsdag 28.07.16 (Foto: Thor Asbjørn Pettersen) Politiet pågrep sent tirsdag kveld to menn for å ha utført omfattende tagging på flere hus i Son.

[29.08.2016] Les mer
"Sommerkveld ved fjorden", den femte "caburett" på rad

Publisert 20.07.16 For femte år på rad setter Son Teaterselskap opp en splitter ny "caburett" på Son Kro, midt i hjertet av Son. Det blir 11 forestillinger, og premieren er i kveld. Årets forestilling har fått navnet "En "Sommerkveld ved fjorden 5".

[14.08.2016] Les mer
<< Forrige 11-20 av 1950 Neste >>SON I VEKST MISTER BANKEN

Midlertidig nyhetsside

Nederlender forsker på Hollendertiden
ØRAJORDET, NY SAMLESIDE.
ØRAJORDET, FØRSTE SAMLESIDE.

Lf

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner
The Norway Post 

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

 Værdata Solbergstrand i Sør-Frogn, NIVA-stasjonen. | Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet


HAVNER OG BÅTFORENINGER 
 
VELFORENINGER O.L.
* Soon og Omegns Vel

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet i desember 2002 og hadde i 2007 60.000 besøk. I 2008 ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000 besøk. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000 besøk for året. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014.

Lokalmagasinet.no - Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland